Atlanten VGS > Nyheter > Atlanten Dagsverk

Atlanten Dagsverk

Ta godt imot bøssebærere fra Atlanten videregående skole som kommer på døra i perioden torsdag 26. september-mandag 30.september.

Elevrådet ved Atlanten videregående skole har et mangeårig samarbeid med SOS barnebyer og mange av våre elever har valgt å gå med bøsse. Vi har også elever som er ute og arbeider for bedrifter eller har annet inntektsbringende arbeid denne dagen. Alle innsamlede midler går uavkortet til SOS-barnebyer og i fjor samlet elevrådet inn over 160.000 kroner.

Torsdag 26. september får elevene faglig input og inspirasjon. Da kommer Lene Aarnes fra SOS barnebyer og tidligere elev Stian Smalø på besøk og skal holde foredrag for alle elever på alle trinn. Etter foredragene blir det workshops.

Forrige fredag reiste 3 representanter for elevrådsstyret, Helene (Elevrådsleder), Thomas (Nestleder) og Sofie (styremedlem og sekretær) på fagseminar hos SOS-barnebyer i Oslo. Dette var veldig lærerikt og motiverende. Vi fikk høre mange gode foredrag om hvordan SOS barnebyer arbeider internasjonalt og nasjonalt. Vi fikk snakke med mange andre elever fra medlemsskoler og sammen med dem fant vi på mange metoder for å skape engasjement rundt det viktige arbeidet SOS-barnebyer gjør over hele verden. Takk til Lene og SOS-barnebyer for et fantastisk seminar.