Atlanten VGS > Nyheter > Hva er bra med idrettslinja?

Hva er bra med idrettslinja?

Vi har snakket med Mari som er elev på 1. året på idrettslinja om hennes hverdag som idrettselev på Atlanten videregående skole. Mari driver med kampsporten taekwondo og har gjort seg bemerket både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Mari har toppidrett taekwondo som sitt valgfrie programfag takket være et godt samarbeid med klubb og trener.

Hva er det beste med å være elev på idrettsfag?
Det beste med å være elev på idrettslinja er at de tilrettelegger slik at jeg får satse fult på min idrett og at jeg får muligheten til å ha treninger i skoletiden. Jeg får også muligheten til å lære mer om treningsplanlegging, noe som er viktig for meg.

Hva gjorde at du valgte idrettsfag?
Fordi jeg ønsket å satse, og idrettslinja gir meg muligheten til dette. Også fordi jeg får ta med treneren min inn skoletiden.

Hvordan ser en typisk skoleuke ut på idrett?
Vi har gym eller toppidrett/breddeidrett hver dag utenom mandager og på torsdag har vi to timer med treningslære. Ellers har vi fellesfag slik som de andre klassene.

Hvordan har du utviklet deg som utøver på idrettslinja
Etter jeg startet på idrettslinja har jeg lært mer om hvordan man planlegger treninger, og fått forståelse over hva trening gjør med kroppen. Jeg har også fått enklere tilgang på treningsfasiliteter noe som er med på å gjøre meg fysisk sterkere.

Hva skal du gjøre/studere etter videregående?
Min plan etter videregående er å ta et friår slik at jeg kan få satset hundre prosent på idretten min.

Hvordan er miljøet på idrettsfag?
Vi har et godt miljø på idrettsfag, det at vi har forskjellige idretter gjør at vi lærer av hverandre noe som jeg mener gir utvikling.

Hva er ditt Favorittfag?
Mitt favorittfag er toppidrett fordi da kan jeg holde på med det jeg virkelig har lyst til.