Atlanten VGS > Nyheter > Idrettslinja - Thea valgte breddeidrett

Idrettslinja - Thea valgte breddeidrett

På idrettslinja kan elevene velge mellom toppidrett og breddeidrett. Thea på 2. året idrettslinja valgte breddeidrett og har vært innom mange aktiviteter i barne- og ungdomstiden. De siste årene har hun fokusert på styrketrening, slalåm og turer i fjellet både på ski og til fots. Hun sier at breddeidrett er et fint tilbud til dem som er allsidige og liker det meste.

Hva er det beste med å være elev på idrettsfag?
Det beste med å være elev på idrettsfag er samholdet i klassen, det gode båndet vi har. Kan heller ikke glemme alle utfluktene vi drar på, selvfølgelig!

Hva gjorde at du valgt idrettsfag?
Jeg var lei av å sitte på skolebenken hele dagen på ungdomsskolen, jeg trengte variasjon for å få motivasjon til 3 nye år med skole. Dette fikk jeg på idrettslinja! Jeg er glad i å trene og være aktiv i hverdagen. Her på idrett har vi varierte fag, både teoretisk og praksis, men vi får også studiekompetansen vi trenger for å studere etter vgs.

Hvordan ser en typisk skoleuke på idrett ut?
Ukene på idrett er aldri like. Vi driver med variert aktivitet hver dag gjennom uken. Vi har en god blanding av teori og praksis, også en god blanding av fellesfag og programfag som er rettet mot idrett. Vi tar oss gjerne en tur innom butikken, campus eller kantina for å kjøpe oss noe mat etter øktene

Hvordan har du utviklet deg som utøver på idrettslinja?
Jeg har blitt mye mer selvsikker på det jeg gjør, både generelt og når det kommer til trening. Jeg har fått en større forståelse på hvordan treningen påvirker kroppen, både positivt og negativt. Har også fått mye mer glede av trening, gjør det ikke fordi jeg må, men fordi jeg vil.

Hva skal du gjøre/studere etter videregående?
Etter videregående skal jeg nok studere økonomi og ta en utdanning som siviløkonom. Dessverre ikke noe innenfor idrett, men kommer fortsatt til å være aktiv da dette er en stor del av hverdagen min og gir trivsel.

Hvordan er miljøet på idrettsfag?
Vi har et veldig tett og trygt miljø. Det er nok fordi vi går utenfor komfortsonene våre i aktivitetsfagene og bygger opp et konkurranseinstinkt i hverandre. Vi ser hverandre på bunn og på topp. Derfor trekker vi hverandre opp og utfordrer hverandre til å bli bedre. Vi er en morsom gjeng som tar vare på hverandre

Hva er ditt favorittfag?
Mitt favorittfag er nok aktivitetslære. Vi går gjennom flere emnekurs gjennom året hvor vi får prøve ut nye idretter og utfordre oss selv i nye aktiviteter. Det legges også vekt på basistrening hele året. Så i dette faget er det stor variasjon, noe jeg liker godt!